dilluns, 2 de juny del 2008

SEXY

Joyce Carol Oates (Nova York) és una reconeguda escriptora nord-americana, autora d’una obra molt extensa que inclou novel·la, assaig, poesia, teatre i crítica literària. Ha estat professora d’humanitats a diverses universitats del Canadà i els etats units. Guardonada amb el National Book Awdard, finalista del Premi Politzer diverses vegades i candidata al premi Nobel de literatura. En les seves novel·les sempre hi ha una crítica de la hipocresia i la mentida.

Sexy: El llibre tracta d’un noi de setze anys, en Darren, popular, guapo i amb un gran talent esportiu. Una tarda, després de l’entrenament de natació, un professor (en Tracy) li suggereix acompanyar-lo a casa amb cotxe perquè fa molt fred i a en Darren, durant el viatge li sembla que se l’insinua. En Darren no diu res d’això a ningú però un dia, uns amics seus (en Kevin i en Drake), per venjar-se d’una mala nota final, decideixen acusar al professor injustament d’haver comés abusos sexuals. En Darren està confós ja que el professor li demana que el defensi i ell no sap que fer fins que un dia, la Molly (una amiga seva) li explica que el professor ha mort en un accident de cotxe. Just després de assabentar-se’n veu un e-mail del professor en el que hi diu que sen alguna cosa per ell.

Personatges: Kevin Pyne, Ross Slaugh, Drake, Jill Brockmerier, Molly Rawlings, Jimmy Kovaks i Roger Polidary (amics). Walt Flynn, (pare) i Eddy Flinn (germà). John Newlove (director de l’institut North Falls) i Tracy (professor de llengua).
Aquest llibre té tant ritmes lents com ràpids; moments de tranquil·litat i moments d’intriga i acció.
L’obra està basada al segle XXI (2004) a algun lloc de nord Amèrica (no dona molts detalls de el lloc on transcorren els fets ni els descriu sovint).

Opinió personal: Crec que és un llibre molt interessant, a mi m’ha fet pensar molt perquè mostra el pes que tenen els perjudicis socials i el mal que poden arribar a fer, també mostra la debilitat que pot arribar a sentir una persona en ella mateixa com per fer mal als altres tantsols per sentir-se menys desgraciada. El recomano a aquella gent que valori mínimament els sentiments dels altres i respecti les diferents opinions i comportaments.

1 comentari:

Anna M. ha dit...

En general has fet un bon text, tot i que trobo fluix el tecer paràgraf, de crítica literària a com està escrit. Hi ha, també, algunes faltes d'ortografia -poques-, i per això et poso un 8.
anna